Meidän tarinamme

“Minusta ei todellakaan pitänyt tulla kauppiasta, nuorempana oli ihan muut suunnitelmat. Mutta mieheni Seppo oli kauppiassuvusta ja saanut kaupanpidon verenperintönä. Niinpä perustimme Kihniölle pienen rautakaupan yli 30 vuotta sitten. Elämä meni niin, että välillä meillä oli kaksikin myymälää, toinen Parkanossa.

Vuonna 2010 mieheni kuoli täysin yllättäen. Aamulla ei tiennyt, mitä ilta tuo. Olin ollut Sepon kanssa ihan kakarasta asti, olimme olleet oikeastaan koko elämämme yhdessä 24/7. Se oli iso isku ja elämäni suurin muutos. Olin pitkään sairauslomalla. Ajattelin ilman muuta, että tämä tie on käyty loppuun ja myymälä suljetaan. Mutta ei se niin mennytkään. Puolentoista vuoden mietinnän jälkeen päätin jatkaa. Silloinen vävyni ja liikkeeni henkilökunta olivat pitäneet kauppaa pystyssä, mistä heille iso kiitos. Aloin tehdä muutoksia, opiskelin sisustussuunnittelijaksi ja rautakaupan yhteyteen tuli kukkakauppa.

Työ on antanut elämälle raamit. Se on syy, miksi nousen aamulla ylös. Yrittäjä tekee pitkää päivää, mutta minulle se on sopinut hyvin. Lapset ja lapsenlapset asuvat kaukana - minä häärään täällä kattieni Spartacuksen ja Martan kanssa. Se on hienoa, että kun tämä on pieni paikkakunta ja me tunnemme kaikki toisemme, niin tämä kauppa on välillä sellainen olohuone. Kaupankäynti on epävirallista, keskustellaan päivän tapahtumista. Se on muutakin kuin vain kassalle ja ulos.”

Kauppias: Pirjo Sirola

sirola_edited.jpg